Om mig


Kepner/Tregoe
Som SKF-anställd fick jag chansen att gå ”Kepner/Tregoe-kursen”, som man kan kalla originalet. Det var 1976, innehållet stämde precis med mitt logiska tänkande, jag hade direkt nytta av modellen trots att jag inte jobbade med teknik eller produktion. Den skapade omedelbart ordning och reda i en ostrukturerad verklighet. 

DPI
Fem år senare jobbade jag på OCÉ och min kollega i England presenterade precis samma kurs men nu i fyrfärgstryck till skillnad mot Kepner/Tregoes kopierade, maskinskrivna sidor i svartvitt. Tre killar i Kanada hade hoppat av och startat konkurrerande verksamhet under namnet DPI (Decision Processes International). 

Startade eget
1981 kontaktade jag initiativtagaren, vi träffades i London, jag bokade möten för hans räkning på IBM, Ericsson, Digital Equipment, Nordstjernan, Volvo m fl. Sedan var samarbetet igång, jag började översätta kursmaterialet medan jag fortfarande var anställd, vi spelade in en

instruktionsvideo med kända skådespelare och jag åkte på utbildning i London, Paris, Rom, Florens, Venedig och Boston. 

Svenskt kursmaterial
När kursmaterialet fanns tillgängligt på svenska sa jag upp mig och startade eget. Började ringa runt och samla deltagare till kurser i Stockholm och Göteborg. Deltagarna var i regel chefer och jag lärde mig mycket av diskussionerna och deras erfarenheter. 

Problemlösning
Efter ett par, tre år blev jag uppringd av en kvinna på Volvo som sa: – Jag var på kurs hos dig i problemlösning och nu undrar jag om man kan använda den i verkligheten? 

Ofelbar metod!
Jag körde ut till Volvo. Det visade sig att de hade haft problemet i 14 år; alla åtgärder var dokumenterade. Vi löste det och många fler under den kommande treårsperioden. Det var en spännande och mycket lärorik period!